Hvordan udvælger vi vores lejere

Hvordan udvælger vi vores nye lejer?


Vi har ikke ventelister. Lejligheder anvises efter en individuel vurdering. Det betyder, at det er udlejer, der afgør, hvem der udlejes til.


Vi finder vores nye lejer ved at holde åbent hus og fremvise lejligheden, dvs. hvis du vil i betragtning til en given lejlighed, skal du tilmelde dig og komme til åbent hus. Man bliver ikke lejer ved at sende en mail eller ringe til os med anmodning om at reservere lejligheden. Vi vil gerne møde vores lejere, så du skal komme personligt.


Hvis du efter fremvisningen er interesseret i at blive lejer af lejligheden, skal du udfylde en blanket med dine kontaktoplysninger. Vi udvælger vores lejer blandt de modtagne tilbagemeldinger efter fremvisningen.


Når vi skal finde en ny lejer, indgår individuelle forhold som nedenstående i vores vurdering:


Behovsdato

Vi opprioriterer lejeremner, der ønsker at leje lejligheden, når lejligheden er ledig, så vi undgår tomgang.


Lejeperiode

Du skal ikke påregne at komme i betragtning, hvis du ønsker at leje en lejlighed for en kortere periode.


Fremleje

Vi prioriterer lejeremner, der selv skal bruge hele lejligheden og ikke er nødt til at fremleje et eller flere værelser for at kunne betale huslejen.


Bofællesskab

Man må gerne bo sammen med en ven, studiekammerat eller lignende, men vi udlejer ikke til bofællesskaber. Vi udlejer til familier og enkeltpersoner. Hvis man vil bo sammen med en ven, studiekammerat o.l. gælder regler, som du kan læse her.


Behov

Vi vurderer om lejligheden svarer til dit/jeres behov. Vi udlejer ikke vores lejligheder til lejere, vi ikke har mødt. Kom til fremvisningen, og kom begge to, hvis I er et par, der begge ønsker at bo i lejligheden.


Hvis vi har flere sidestillede lejeremner, ser vi på, hvor længe, du har stået på vores mailingliste og/eller vi foretager lodtrækning. Det betyder, at du ikke skal påregne at komme i betragtning, hvis du har fået invitationen til åbent hus fra en ven og ikke direkte fra os.