Hvordan udvælges ny lejer

Hvordan udvælges ny lejer?


Vi har ikke ventelister. Lejligheder anvises efter en individuel vurdering. Det betyder, at det er udlejer, der afgør, hvem der udlejes til.


Vi finder en ny lejer blandt de, der deltager i fremvisning af lejligheden og herefter ansøger om at komme i betragtning. 

Hvis du vil i betragtning til en given lejlighed, skal du altså tilmelde dig og komme til fremvisning. Vi vil gerne møde vores lejere, så du skal komme personligt.


Når vi skal finde en ny lejer, indgår individuelle forhold som nedenstående i vores vurdering:


Allerede lejer hos os

Vi prioriterer lejeremner, der er lejere hos Dansk Financia i forvejen.


Behovsdato

Vi prioriterer lejeremner, der ønsker at leje lejligheden, når den er ledig, så vi undgår tomgang.


Lejeperiode

Vi prioriterer ikke lejeremner, der ønsker en tidsbegrænset lejekontrakt eller som kun forventer at bo i lejligheden i et kort periode.


Fremleje

Vi prioriterer lejeremner, der selv skal bruge hele lejligheden og ikke er nødt til at fremleje et eller flere værelser for at kunne betale huslejen.


Bofællesskab

Vi udlejer ikke til bofællesskaber, og vi prioriterer ikke lejeremner, der ønsker at dele lejligheden -  uanset om lejligheden er delevenlig. Man må gerne bo sammen med en ven, studiekammerat eller lignende, og så gælder lejelovens regler om fremleje, som du kan læse her.


Behov

Vi vurderer om lejligheden svarer til dit/jeres behov. 


Den personlige kontakt

Vi udlejer ikke vores lejligheder til lejere, vi ikke har mødt. Kom til fremvisningen, og kom begge to, hvis I er et par, der begge ønsker at bo i lejligheden.Hvis vi har flere sidestillede lejeremner, ser vi på, hvor længe, du har stået på vores mailingliste og/eller vi foretager lodtrækning. Det betyder, at du ikke skal påregne at komme i betragtning, hvis du har fået invitationen til åbent hus fra en ven og ikke direkte fra os.